Jag och en plåtslagare i Solna

Hej där bloggen! Idag är jag ute och arbetar med plåtslagare i Solna, det är skönt att inte behöva gå själv på uppdragen hela tiden. Vi befinner oss just nu på ett bygge där jag sköter snickeriarbetet och en plåtslagare ordnar upp taket. Det är ett tämligen maffigt bygget som vi är ute på, vi gör en nybyggnation av ett hus som verkligen kommer sticka ut från mängden. Bara vardagsrummet är runt hundra kvadratmeter så här har jag att göra i några veckor. Vi har precis blivit klara med den yttre fasaden så jag håller på att bygg upp lite mer väggar utifrån de ritningarna jag har fått ta del av. Vad som är lite unikt med det här huset är att det bara är en enplansvilla, varken någon källare eller någon vind. Istället ska det ha ett stort förråd inbyggt i huset där de kommer förvara det man vanligtvis har på vinden eller i källaren. Det är faktiskt ägaren själv som har ritat upp skissen och så som jag förstod det så hade hon arbetat som arkitekt tidigare så det är en väldigt välplanerad och korrekt skiss. För mig är det bara att följa den så kommer nog detta bli bra. För tillfället är det bara jag och en plåtslagare men under veckan kommer mina kollegor att komma hit till Solna också så att vi kan snabba på bygget lite. Antagligen kommer det att dyka upp någon elektriker med för att dra elen i huset, sen sköter vi på firman resten. Vi har grabbar som har våtrumsbehörighet och som dessutom får lägga kakel, men det är några dagar tills vi är där. Jag sitter här och vilar upp mig lite, det har varit en tuff förmiddag med mycket bärande så kroppen har tagit en hel del stryk. Men nu är det snart dags att börja jobba igen.